PLPG Kesäliiga on kesän 2024 aikana pelattava liiga. Peliaika on kesäkuu – elokuu 2024.  Liigan pääjärjestäjä toimii Padel Ladies and Padel Gents ry ja liigajohtona seuran hallitus plpg.fi/hallitus. Voit osallistua useampaan sarjaan (avoin, naiset ja mixty) ja myös eri parin kanssa saman sarjan toiseen lohkoon (esim naiset alempi kilpasarja Tyynen kanssa ja naiset ylempi harrastesarja Kyllikin kanssa ja vielä Mixtyyn Jani-Petterin kanssa).

HUOM! Maksat vain YHDEN maksun riippumatta siitä, osallistutko useampaan sarjaan. Ilmoittaudu nyt heti parin kanssa Padelutionissa

https://www.padelution.com/leagues/plpg-kesaliiga

PLPG kesäliigan hinta on Padel Ladies and Padel Gents ry:n jäsenille 10 €, muille 20 €.

10 € maksulinkki, jos olet jäsen  
20 € maksulinkki jos et ole jäsen, etkä halua liittyä jäseneksi
20 € maksulinkki jos liityt liigamaksun yhteydessä seuran jäseneksi (10 € vuosimaksu + 10 € liigamaksu). Täytäthän tällöin uutta jäsentä koskevat kohdat tilauksen yhteydessä.

Lisätietoja saat PLPG hallitukselta.

Sarjat ja lohkojaot

Parit ilmoittautuvat liigaan oman tasonsa mukaisesti, joista seurajohto asettaa parit lohkoihin. Lohkojako julkaistaan ennen liigan käynnistymistä.

 • Ylempi kilpasarja
 • Alempi kilpasarja
 • Ylempi harrastesarja
 • Alempi harrastesarja

Tavoitteena on mahdollistaa oman tasoisia pelejä kaikille, mutta sekoittaa pakkaa sopivalla twistillä. Liiga mahdollistaa myös osallistumisen kahteen eri lohkoon eri parin kanssa.

PLPG kesäliigassa lohkot ovat hieman pienemmät, mutta kuitenkin niin, että jokaiselle parille tulee 4-6 peliä. Kaikkien sarjojen voittajat palkitaan. 

Peliaikojen sopiminen

Liiga pelataan kaikilla alueen kentillä. 

Jokaisen pelaajan vastuulla on, että oman lohkon pelit tulee pelattua. 

Peliaikojen ja tulosten ilmoittaminen

Jokaisella ottelulla on oma sivunsa (ks. kuva). Se löytyy oman lohkosi taulukon alla kohdassa Show Matches. Sivulla on kolme toimintoa: peliajan ja -paikan merkitseminen, varapelaajan vaihtaminen sekä tulosten ilmoittaminen.

Omat ottelusi löydät myös Padelutionin etusivulta, kunhan olet kirjautuneena sisään.

Tälle sivulle voit merkitä sovitun peliajan ja pelipaikan (valkoinen nuoli kuvassa) toisille tiedoksi ja itsellesi muistiin. Näin myös järjestäjät tietävät olla kyselemättä, milloin puuttuva peli pelataan. Jos peli on sovittu pitkän ajan päähän, voit kirjata kentäksi esimerkiksi “Hani varaa kentän lähempänä” tms.

Jos joudutte käyttämään varapelaajaa, vaihda pelaaja ennen peliä linkistä, johon kuvan sininen nuoli osoittaa.

Tärkeintä on lisätä tulokset kohtaan ‘’Enter results’’ (keltainen nuoli kuvassa). Padelutioniin merkitään tulos vain kahteen voitettuun erään asti. Vaikka siis ehtisitte pelata varsinaisen ottelun jälkeen vielä kaksi erää, niitä ei merkitä Padelutioniin. Erä päättyy joko katkaisupeliin eli tie-breakiin lukemin 7-6 tai pelaten kuuteen kahden erolla. Erä ei siis voi päättyä esimerkiksi 6-5, vaan esimerkiksi 6-4 tai 7-5.

Jos tulosten tai peliaikojen kirjaamisessa on ongelmia, voitte ilmoittaa ne myös kenelle tahansa admineista.

Sääntöjen soveltamisesta

Padelin säännöt ja pistelasku olisi hyvä olla hallussa ainakin toisella peliparista 🥳 Tulemme kyllä aloittelijoiden avuksi ensimmäisiin peleihin, jos haluatte.

Tarkennamme tähän liigassa ilmenneitä kysymyksiä. Voit lisätä omia epäselviä kohtia kommentoimalla tätä dokumenttia (ctrl+alt+M), niin lisäämme tarkennuksen.

 • Ottelu alkaa ns. aloituspallolla. Siinä jokaiselle pelaajalle annetaan ensin helppo lyönti, jonka jälkeen vasta pelataan kunnolla. Pisteen voittanut pari saa valita, kumpi aloittaa. Yleensä pisteen voittanut pari aloittaa.
 • Palloa palauttava pari päättää, onko pallo ulkona. Esimerkiksi syötössä pelipari, joka ei palauta syöttöä, sanoo kuuluvasti, jos pallo on yli viivan. Viivalle osuminen on sisällä. Syöttäjä itse tai syöttäjän pari ei huuda tai tee päätöstä. Epäselvissä tilanteissa piste ratkaistaan vastustajan eduksi tai pelataan uudestaan.
 • Seinäosuman tunnistaa yleensä pallon pompusta. 
 • Kannustamme pelaamaan reilusti palloja uudestaan, jos tuomio on epäselvä. Kenenkään etu ei ole jäädä pitkään kinaamaan oikeasta tuomiosta, saati jäädä vellomaan virheessä.
 • Tasatilanteessa 40-40 pelataan joko edulla tai Golden point -säännöllä. Golden pointissa vastustaja päättää, kumpaan suuntaan (A vai B-ruutuun) syötetään.
 • Tyypillisesti liigapelit sovitaan pelattavaksi edulla eli “tenniksen pistelaskulla”. Edulla pelaaminen voi olla hitaampi, mutta on koettu reilummaksi tavaksi. Jos näin ei sovita tai edulla pelaaminen ei sovi molemmille, pelataan kultaisella pallolla. Pelejä voidaan sovita pelattavaksi myös hybridinä (eli yhden kerran etu, jonka jälkeen kultainen pallo).
 • Kansallisissa peleissä pelataan puolten vaihdoilla ja enintään minuutin tauoilla. Pari voi halutessaan sopia ottelun pelattavaksi puoltenvaihdolla. Tämä voi olla reilua myös silloin, jos esimerkiksi valaistus tai muut kenttäolosuhteet ovat epäreilut toiselle puolelle. Jos puolenvaihdosta ei sovita ottelun alussa, vaihdetaan puolia vain erien välissä.
 • Erien välillä kannattaa vaihtaa edusta kultaiseen palloon, jos aika uhkaa loppua kesken. Kolmas erä voidaan sopia pelattavaksi 10 pisteen super-tie-breakina. Jos ensimmäinen erä kestää pitkään, kannattaa vaihtaa golden pointiin.
 • Erän päättyessä tasatilanteeseen 6-6 erävoitto ratkaistaan katkaisupelillä eli tie breakillä 7 pisteeseen. Aloitettaessa 6-6 pelitilanteessa tie-break, syötön aloittaa oikeanpuoleisesta ruudusta (rintamasuunta verkkoon päin) seuraavaksi syöttövuorossa oleva pelaaja, joka syöttää yhden pisteen. Tämän jälkeen syöttö siirtyy syöttövuorossa olevalle vastustajalle, joka syöttää kaksi pistettä, ensimmäisen vasemmanpuoleisesta (kakkos)ruudusta. Tie-break jatkuu 7 pisteeseen asti, kahden pisteen erolla. Syöttövuoro vaihtuu kahden pisteen välein vastustajalle ja ensimmäinen syöttö pelataan aina kakkosruudusta.

Liigasääntöjä

Sovellamme järjestelyissä liigajohdon yhteisesti tekemiä päätöksiä.

Jokaisen peliparin vastuulla on saada omat pelinsä järjestettyä kauden aikana. Näin takaamme kaikille mahdollisuuden pelata sama määrä pelejä.

Jos peliparilla jää otteluita pelaamatta, liigajohto varaa itselleen oikeuden kumota siihenastiset pelit tai tehdä muita johtopäätöksiä.

Jos varattu peliaika ei riitä koko ottelun pelaamiseen, pelataan koko ottelu uudelleen. Suosittelemme kuitenkin siirtymään hyvissä ajoin kultaisen pelipallon käyttöön edun sijaan ja pelaamaan kolmas erä tarvittaessa 10-tie-breakina. Otteluille on aina löydyttävä voittaja.

Varaparin käyttö 

Toisen sairastuessa tai loukkaantuessa voitte hankkia varaparin tai pyytää varaparia liigajärjestäjiltä. Varapelaaja on joko alemmasta lohkosta tai liigan ulkopuolinen enintään samantasoinen pelaaja kuin alkuperäinen tai vastustajan hyväksymä pelaaja. 

Liigajohto hyväksyy varaparin käytön ja mahdollisen parin vaihtamisen. Jos pari ei ole pelannut yhtään ottelua, liigajohto voi myös antaa parin paikan eteenpäin. Kausimaksua ei tuolloin palauteta.

Varapelaaja merkitään Padelutioniin kyseisen pelin kohdalle ‘’substitute’’-toiminnolla. Näin ottelu näkyy varapelaajan peleissä, mutta tilastot menevät taulukossa alkuperäisen parin nimiin.

Luovutusvoitto

Liigapari voi antaa vastustajalle luovutusvoiton. Otteluun merkitään tulokseksi WO Padelutionissa.

Voittajan valinta tasatilanteessa

Tasatilanteen sattuessa sijoitus lohkotaulukossa ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:

1.   Sarjapisteet

2.   Keskinäinen ottelu

3.   Keskinäisten otteluiden erien suhde

4.   Keskinäisten otteluiden pelien suhde

5.   Keskinäisten otteluiden voitettujen erien määrä

6.   Keskinäisten otteluiden voitettujen pelien määrä

7.   Kaikkien pelien erien suhde

8.   Kaikkien pelien pelipisteiden suhde ( tarkoitetaan voitettujen ja hävittyjen pelien erotusta)

9.   Kaikkien otteluiden voitettujen erien määrä

10. Kaikkien otteluiden voitettujen pelien suhde

11. Arpa