Kesäliigan finaaliottelut pelattiin tänään 10.9.2022 Baller Padelissa huikeissa tunnelmissa. Ensimmäiset kaksi ottelua kestivät molemmat liki kaksi tuntia, kun ykkös- ja kakkoslohkon naiset selvittivät paremmuuttaan.

Reetta Aulanko ja Stina Rantanen kohtasivat Malin Hollménin ja Nanna Sundmanin. Peli oli tiukkaa ja olisi voinut kääntyä kumman tahansa parin eduksi. Lopulta Aulanko/Rantanen vei tämän jännitysnäytelmän 6-7, 6-4, 6-2. Reilua ja tasaista peliä on aina kiva pelata ja katsoa. Onneksi tällä parilla on pian revanssi edessä, kun he kohtaavat Itä-Uudenmaan Padelliigan syyskaudella.

Toisella kentällä väännettiin voittajasta tätäkin pidempään, kun ykköslohkon leidit Kirsi Väänänen ja Sanna Vahviala ottivat mittaa Hanna Kuntsista ja Anna-Mari Toivosesta. Peli ratkesi lopulta yli kahden tunnin mittelön jälkeen Kuntsin analyysin mukaan Anna-Marin rautaiseen puolustukseen. Hänen onnistuneita nostojaan ihailivat myös kovat kilpapelaajat katsomosta. Kuntsi/Toivonen vei lopulta ottelun lukemin 5-7, 7-6, 7-6.

Kovimmat panokset koettiin ottelussa Tero Pirttimaan ja Severi Mannosen sekä Henrik Backmanin ja Kimmo Klemetin välillä. Parit olivat sopineet finaaliottelun toimivan myös Itä-Uudenmaan Padelliigan syyskauden otteluna. Ensimmäisen erän Pirttimaa ja Mannonen veivät suvereenisti 6-2, mutta tämäpä ei vastustajia hätkäyttänyt. Seuraava erä meni Backmanille ja Klemetille luvuin 6-0. Ratkaisevassa erässä peli-ilo näkyi ja kuului kauas, etenkin kun Pirttimaa/Mannonen voitti sen lukemin 6-4.

Päivän viimeisessä loppuottelussa kohtasivat miesten liigakärki: Kirsi-Maria Halonen ja Mikael Toivonen sekä Esko Koho ja Samuli Vaara. Vielä ei riittänyt kantti valmentajan voittamiseen, ja Halonen/Toivonen otti rutiininomaisen voiton. Vastustajan peliä häiritsivät omat virheet, ja Halonen/Toivonen liiteli voittoon näyttävällä pelillään luvuin 6-3, 6-2.

Lämmin kiitos kaikille hienoista peleistä ja iloisesta tunnelmasta. Pelit jatkuvat Itä-Uudenmaan Padelliigassa, jonka syyskausi on saatu jo hyvään vauhtiin. Mukana liigassa on ennätykselliset 150 pelaajaa aloittelijoista Suomen padelmaailman kilpapelaajiin. Laatupelit jatkuvat siis!

Kesäliigan finaalitulokset

Reetta Aulanko & Stina Rantanen vs. Malin Hollmén & Nanna Sundman
6-7, 6-4, 6-2

Hanna Kuntsi & Anna-Mari Toivonen vs. Sanna Vahviala & Kirsi Väänänen
5-7, 7-6, 7-6

Severi Mannonen & Tero Pirttimaa vs. Henrik Backman & Kimmo Klemetti
6-2, 0-6, 6-4

Kirsi-Maria Halonen & Mikael Toivonen vs. Esko Koho & Samuli Vaara
6-3, 6-2